23 Mart 2016 Çarşamba


Siz İsrailiyatı Savunmayı Bırakın; 
Ademin Varisi Olmaya Bakın!

Atilla MORÇOL/Konya;Mart 2016

Mustafa İslamoğlu; ilim ve hikmet ten nasiplenmiş Mümin ilim adamlarımızdan biridir.
Kur’an ve Tabiat Ayetleri I
şığında İnsanın yaratılışı ve türeyişi ile ilgili 362 Sayfalık özgün bir eser ortaya koymuştur.
Bu eseriyle
İslamoğlu;Dinimizi her alanda olduğu gibi yaratılış ve türeyiş konusunda da işgal etmiş israiliyatı red ile; Kuran ayetleri,tabiat ayetleri ve Bilimsel bulgular ışığında yanlış ezberleri bozma gayreti göstermiştir.
Ben “Kuran ve Tabiat Ayetleri
ışığında Yaratılış ve Evrim” adlı hacimli ve ilmi değeri olan Bu çalışmayı okudum.
Hiçbir yerinde Ademin Topraktan yarat
ılmış olduğuna red ya da alternatif bir yorumuna rastlamadım.Adem topraktan yaratıldı, türeyiş ademlerden meydana geldi tezi söz konusudur.
Tabii olarak bu “tez” Kur’an ayetleri il
e değil,İslamın içine sızmış İsrailiyat denen hurafelerle taban tabana zıttır!
İslamoğlu bu eseriyle;yaratılış ve Türeyişle ilgili tefsirlerimize girmiş israiliyat olarak nitelendirilen yahudi uydurmalarına,hurafelerine ve bu konuda uydurulmuş rivayetlere reddiyat sadedinde kelami ve bilimsel eleştiriler getirmiştir.
Nihayetinde kendisinin de ifadesi ile bu bir “Yorum”dur,ele
ştiriye açıktır ve dolayısıyla NAS değildir.
Ama bak
ıyorsunuz Allah’ın dini olan İslamı ve Kitabını kendi mülkiyetlerine konu yapanlar;hemen damgayı vuruyor;”hain kafir!”
Bu bir zavall
ılıktır;düşünmeyen,akletmeyen,mukallid bir kafanın zavallılığı.
İslamoğlu’nun bu hacimli eserini hiç okumadığı; eleştiri metinlerindeki argümanlarından açıkça anlaşılan bu kimselerin; İslamoğlunun birkaç dakikalık video konuşmalarından hareketle;gayri ilmi yorumları ve hakaretleri üzüntü vericidir.
Böylesi bir tavr
ın; değil Müslümanlıkla,sıradan bir insan ahlakıyla bağdaşmayacağııktır.
Şaşılacak,hayret edilecek bir başka durumda;İsrailiyatın (Yahudi hurafeleri ki bir kısmı da babil Esareti döneminin kültüründen tevarüs edilmiştir.) ne denli Kuran tefsirlerine,uydurma hadisçilikle dini literatürümüze sirayet ettiğini bilmeyen olmadığı halde,her konuda olduğu gibi Yaratılış ve Türeyiş konusundaki bu “israiliyatın” Vahiymiş gibi savunulması,aksini savunanların ve farklı yorum yapanların ise “tekfir” edilmesidir.
Yap
ılması gereken;İslamoğlu’nun bu Eserini tetkik etmek,İlmi olarak eleştirmek,tezlerini ve yorumlarını çürütmektir.
Bunu yapamayanlar acelecilikle ve
çocukça karşı çıkış ve argümanlarla olayı tekfir malzemesine dönüştürdüler maalesef.
Ümmetin Rasulullahtan sonra özelliklede Hicri 2.yy dan günümüze kadar geldiği vahim durumun teyid ettiği şu rivayet ne kadar anlamlıdır bilenler için.
"Ebu Saîd el-Hudrî’den rivayeten, Allah’
ın Resûlü şöyle buyurdu;
“Sizler kar
ış karış, arşın arşın sizden öncekilerin yolunu izleyeceksiniz/onların inançları ve yaşayışlarını ölçü edineceksiniz. İnsanın giremeyeceği küçük bir keler deliğine girecek olsalar siz de onları takip edeceksiniz.” 
(Hz. Peygamberin gelecekle ilgili bu ürpertici aç
ıklaması üzerine biz sahâbîler) sorduk: Ya resûlallah! (İzlerini takib edeceğimiz bu topluluklar) Yahûdiler ve Hıristiyanlar mı olacak? 
Şöyle buyurdu: “Ya başka kimler olacaktı?” 
(Buhari, Enbiya 50; Müslim,
İlm 6)
Söyledikleri ve yazd
ıkları “Müridleri” tarafından sıkı bir eleştiriye/Kritiğe tabi tutulan tek “Hoca” olma ayrıcalığına(!) sahip olan İslamoğlunu sevenleri; kör mukllidler olarak görmek ve tanımlamak;en hafifinden haksızlık olacağı da bir gerçektir.
Haks
ız ve yakışıksız;bir o kadar da ilmilikten uzak hakaret/karalama içerikli “reddiyat” sahiplerine; Mustafa İslamoğlu’nun bu Çalışması hakkında son sözünü hatırlatmak belki faydalı olur;
“ Ey okur! Unutma ki, Kur’an’
ın ve tabiatın ayetlerini okuyarak vardığımız sonuç budur. Ve bu, bizim yorumumuzdur. Allah’ın kelamı ve tabiat ayetleri yerlerinde duruyor. Sen de Kur’an, insan ve tabiat ayetleri üzerinde tedebbür ve tefekkür et! Belki bundan daha iyi bir sonuca varabilirsin. Ama hangi sonuca varırsan var, sonunda hep şunu demelisin: Allah’ım! Sen en doğrusunu bilirsin."M.İslamoğlu/Kur'an ve Tabiat Ayetleri Işığında Yaratılış ve Evrim Sh.246

Son söz; biraz insaf,Allah aşkına; Rabbimizin mukallidliği bırakıp akletme ve düşünme emir ve tavsiyelerine uyma zamanı hala gelmedimi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder