28 Kasım 2009 Cumartesi

Allah’ın Adıyla…Başlarken.

        Ibadurrahman YORULMAZ  26.11.2009
    Neden Mahrumlar ve Mustazaflar!? Mazlum,mahrum ve Mustazaflar Allah’ın Halkıdır. Allah yalınayakların,mahrum ve mazlum,istizafa uğratılmış halkların yanında olmuştur. Onların imdadına koşmayı,yoksulları doyurmayı,hatta onlara yardım ederken bile hassas davranmayı emrederek büyük bir alaqa göstermektedir. Allah, İnsanlığı; eşit ve özgür yaratmış,onları türlü nimetlerle rızıklandırmış,yeryüzünü İnsanlığın istifadesine sunmuştur.  Rabbin muradı; adalet,barış,kardeşlik,sevgi ve yardımlaşma ile Yeryüzünün Darus- Selam  olmasıdır. Fakat,İnsanın bencilliği,cahilliği ,tuğyanı,açgözlülüğü ve nankörlüğü nedeniyle yeryüzü bir fesad yurdu haline getirilmiştir. Egemen mütrefin (Güç-Para-bozulmuş din üçlüsünü elinde tutan sınıf),yer yüzünde fesadı yaymış,insanları biribirine düşürmüş,ahlaksızlığı,hayasızlığı güzel gösterip toplumları dejenere ederek sürüleştirmiştir.
    Ülkemizde,tek  Ulus yaratma adına,Ermeni ve Rum Halkları ana yurtlarından sürülmüş,Türkler,Kürtler,Çerkezler; dini baskılar,yasaklamalarla dini kimliklerinden arındırılıp pagan bir anlayışa mahkum edilmiştir.Halkların görüşü bile alınmadan diliyle,diniyle,kültürel değerleriyle,etnisitesiyle (!) oynanmış,inkar edilip yok sayılmış,direnenler birşekilde imha edilmiş geride kalanlar korku, baskı ve işkencelerle boyun eğdirilip teslim alınmıştır. İkinci Dünya Savaşından sonra, Soğuk Savaşla birlikte yeni dönemde Gladio'nun Psikolojik harp taktikleri ile sağ-sol çatışmaları körüklenmiş,Alevi-sünni ihtilafı kışkırtılmış,halklar birbirine kırdırılmış, Cunta Rejimlerine her on yılda bir kurtarıcı rol verilmiştir.Soğuk Savaşın bitimi ile yeni bir kamplaşma kumpasına gidilmiş,Türkler ve Kürtler birbirlerine düşman kılınmak maksadıyla türlü komplolar düzenlenmiştir. Bu ahlaksız yöntemlerle toplumsal tesanüd,dayanışma,birlik ve beraberlik yara almış,suni kamplaşmalar yaratılmış,Halk; üçüncü Dünya Ülkesi vatandaşlığına mahkum edilmiş,  askeri vesayet egemen kılınmıştır.
    Tüm bu Pagan Roma yöntemlerine karşın; Halklar, direnmesini bilmiş,insanlık dışı bu toplum mühendisliğini kısmende olsa işlevsizleştirmesini bilmiştir. Bu mütref sınıf;bir taraftan Gladio/Ergenekon Operasyonları ile köşeye sıkıştırılırken  diğer taraftan da, Şeyh Said Kıyamı ve  Dersim Faciası gerçeğinin gün yüzüne çıkması ile  yedeklerine aldıkları Alevilerin ve Alevi Kürtlerin desteğini kaybetme süreciyle yüz yüze gelmiştir.     
    İşte bu vasatta;Dini,siyasi,ekonomik açıdan güçsüzleştirilen Mustazaf kitlelerin, en hayati ihtiyaçlarını karşılayamaz hale getilen Mahrumların kurtuluşu,yeniden dirilmesi,kendini bulup silkinmesi için, cılız da olsa bir çığlık olabilme adına buradayız!

1 yorum: